Standplaats Verweggistan is een nieuwsbrief van De Buitenlandredactie. Wij zetten ons sinds 2012 in voor een nieuwe buitenlandjournalistiek en de verbetering van de positie van freelancers in het buitenland. (Lees hier meer over onze missie en visie.)

In onze nieuwsbrief komen correspondenten aan het woord over hun werk en hun ervaringen; en vind je analyses en opinies van actuele en relevante vraagstukken als digitale veiligheid, institutioneel racisme en persvrijheid.

Waarom abonneren?

Je krijgt toegang tot onze exclusieve nieuwsbrief en ons archief.

  • Met kritische en actuele inkijkjes in het vakgebied;

  • How-to’s om correspondent te worden;

  • Je kunt lezen over de ervaringen van vakgenoten als Saskia Houttuin (RTL Nieuws), Wouter Zwart (NOS) en Michiel Driebergen (Trouw);

  • Voor correspondenten bieden we kennis en nieuwe vaardigheden aan om het werken in een veranderend medialandschap makkelijker en beter te maken.

Met jouw steun kunnen we freelancers in het buitenland betalen voor bijdrages aan Standplaats Verweggistan, onderzoek naar het vakgebied financieren en andere content als podcasts maken.

Blijf op de hoogte!

Maak je niet druk dat je onze nieuwste verhalen gaat missen. Iedere editie van Standplaats Verweggistan verschijnt tweewekelijks in je inbox.

Maak deel uit van onze community!

Als abonnee kun je reageren op onze verhalen en kunnen we al je vragen over het correspondentschap beantwoorden.

Sinds 2012 zit de redactie van De Buitenlandredactie bovenop de buitenlandjournalistiek en het correspondentschap. Bezoek onze site!